:: news

 

 

  Chcete být informováni o novinkách na VNS XIII. STOLETÍ? Zaregistrujte se!    

Zde je možné si objednat alba XIII. STOLETÍ:
www.nosferatu.cz  a  www.song.ji.cz

 
 


 
21. 10. 2008
18:30 hod.
Vložena nová, jednodušší Kniha návštěv a Gothic bazar.
 
07. 10. 2008
22:30 hod.
Bohužel po sedmi letech užívání knihy návštěv na serveru kronika.sk tento server končí.
Proto "Knihu návštěv" a "Gothic bazar" naleznete v novém provedení. Jedná se o nejpoužívanější PHP fórum.
Fórum je zatím v rozpracovaném stavu a čeká na finální podobu. Nic Vám ale nebrání v tom, aby jste se rozepsali. :-)
 
27. 02. 2008
19:30 hod.
19. 4. 2008 Koncert XIII. STOLETÍ u příležitosti oslav 5. narozenin NOSFERATU SHOPU a zahájení prodeje III. vydání Knihy Nosferatu.

www.nosferatu.cz
:
2008-02-25 NOSFERATU NIGHT
Slibovali jsme vám velkolepou oslavu 5. narozenin Nosferatu a své slovo držíme! Podařila se nám nevídaná věc - naše pozvání na Nosferatu Night přijala jihlavská legenda XIII. Století !!! A to není vše - na party začneme prodávat 3. vydání Knihy Nosferatu. Mimo běžné verze jsme pro vás také připravili limitovanou edici, která bude osobně číslována a podepsána Petrem Štěpánem, bude obsahovat jeho fotografii, nově zpracované instrumentální CD Land of Bizarre (včetně dosud nevydané písně Iglau) a také obal knihy se bude lišit. Počet kusů je omezen na 666, půjde tedy o sběratelskou lahůdku.
PŘEDPRODEJ VSTUPENEK ZAČNE V KAMENNÉM SHOPU 10. BŘEZNA. Vstupenky si však můžete zakoupit elektronicky již nyní zde: VSTUPENKY. Pozor, počet vstupenek je omezen kapacitou klubu - max. 666 osob!

Věříme, že s námi přijdete oslavit naše 5. narozeniny a již nyní se na vás těšíme!


 
15. 11. 2007
22:00 hod.
Dnes vyšel v Jihlavských listech článek "XIII. STOLETÍ se ohlíží za historií". Že by konečně svitla naděje na návrat skupiny??? Článek naleznete v příslušné sekci.
 
18. 09. 2007
08:00 hod.
Tak jsem se konečně dostal i já k oznámení noviny. Většina z Vás již navštívila ofic web XIII. STOLETÍ a zaplesala radostí nad tímto textem:

XIII. STOLETÍ – HISTORY AND RARITIES

Nové, v pořadí druhé, DVD XIII. STOLETÍ s názvem „History and Rarities“, přináší bohatou nabídku obrazových materiálů z nejrůznějších období skupiny. Obsahuje historický sestřih začátků souboru a videoklip Kníže temnoty. Obsáhlý dokument Werewolf nechává nahlédnout do zákulisí natáčení videoklipu. Fotogalerie nabízí raritní fotografie, návrhy plakátů, pohlednic a mnoho dalšího.

Nosič je opatřen originál potiskem v zlatočerném provedení s fotem a logem.
Jako BONUS obsahuje DVD barevnou osobně signovanou fotografii Petra Štěpána. DVD je realizováno jako promonosič. Není určeno pro běžnou obchodní síť ani videopůjčovny.

Tuto speciální limitovanou edici lze získat pouze formou objednávky nebo pořídit na: www.xiii.mysteria.cz

KNIHA NOSFERATU A NOVINKY...

Do konce roku ještě zveřejníme informace o připravovaném novém a dosud nejrozšířenějším třetím vydání KNIHY NOSFERATU. Přineseme zprávu o obsáhlém rozhovoru Petra Štěpána připravovaném pro celorepublikový deník, představíme nové fotografie, prozradíme nejnovější zprávy o současných aktivitách a další informace. Sledujte stránky.
 
11.01.2007
16:40 hod.
Před pár dny vyšlo další číslo časopisu PAŘÁT (objednat ho lze zde: www.paratmagazine.com), které obsahuje rozsáhlý článek s názvem "15 let bratrstva vlkodlaka XIII. STOLETÍ".
Na čtyřech stránkách o velikosti A4 naleznete podrobnější historii skupiny a průřez tvorbou "Třináctky" za celou její existenci. Autorem je Johan (za malinké pomoci dalších lidiček včetně mojí maličkosti).

Po delší době se dočkala
aktualizace i sekce Fans.

Pravděpodobně došlo ke
zrušení serveru, na kterém běžela Kniha návštěv a také Gothic bazar. Uvidíme co bude dál, případně založím nové. Jen mě mrzí, že obrovské množství Vašich příspěvků bude nenávratně pryč. :-(

UPOZORNĚNÍ:
V poslední době mě mnoho lidí žádá, prostřednictvím e-mailu i telefonu, o poskytnutí kontaktů na členy skupiny XIII. STOLETÍ. Již po několikáté opakuji, že žádné informace tohoto typu zásadně NEPOSKYTUJI! Proto nevolejte ani nepište. Opravdu je to zbytečné. Děkuji za pochopení.

Skupina XIII. STOLETÍ momentálně nevyvíjí, jako celek,  žádnou činnost. Proto se zatím žádné koncerty nekonají.
Pokud pořádáte festivaly, koncerty nebo podobné akce, obracejte se na kontakty uvedené na oficiálních stránkách (viz. ODKAZY).

 
26.09.2006
17:30 hod.
Moc se omlouvám za zpoždění, ale už je to tu! Fotky z I. live srazu fans "Třináctky" GOTHIC IGLAU. Naleznete je v sekci "Galerie".
Myslím, že sraz se velice vydařil. Kdo nedorazil, tak určitě prohloupil. Na programu bylo setkání, katakomby, oběd, hradby a pak zábava až do rána. Pro "někoho" ( :-) ) až do rána. Ráno se pak šlo do Jihlavské ZOO (
díky Jenny Nowak ZDARMA) a po té následovalo loučení posledních lidiček, co vydrželi až do úplného konce.
Svou
návštěvou nás poctil i bývalý člen Jirka Šindelka, za tu mu patří můj velký dík.
Doufám, že příští GOTHIC IGLAU II. bude mít ještě větší účast!
 
03.08.2006
21:30 hod.
GOTHIC IGLAU - podrobnosti:
V sobotu 19. 8. ve 14,30 sraz v Jihlavě na náměstí u morového sloupu.
Přespání si každý zařizuje sám!
Doporučuji penzion Horácká Rychta (Komenského ulice), kde jednolůžkový pokoj stojí 750,- Kč za noc a to včetně snídaně. Penzion je velice blízko centra a Irské restaurace, kde bude sraz pokračovat pravděpodobně až do nočních hodin.
Dejte co nejdříve vědět, kdo všechno pojedete a to prostřednictvím e-mailu nebo Knihy návštěv, ať se včas zařídí rezervace restaurace apod.
 
28.04.2006
21:00 hod.
Z důvodu  potíží při odesílání formuláře v sekci "Fans" byla tato sekce předělána. Formulář nahradil klasický e-mail.
Nyní můžete (kromě obvyklých informací o sobě)
zasílat i svou fotku, která bude zde na stránkách zveřejněna. :-)
 
24.07.2006
0:30 hod.
Po roce a pár dnech se dočkává tento web své aktualizace. Právě poslouchám rozhovor rozhovor s Petrem Štěpánem na rádiu Šumava (http://www.radiosumava.cz/info.php?kec=207)...

Takže vezmeme chronologicky, co se za uplynulý rok stalo:
1)
Iglau na stanici ČRo se ve 4. nominačním kole  umístila ne 2. místě. Ve finále pak na 7. místě se 126 hlasy.
2) 16.3.2006 -
DVD GOTHIC AFTER MIDNIGHT & VIDEOCLIPS
U příležitosti letošního výročí 15. let od založení kapely XIII. STOLETÍ vzniklo první DVD s názvem "GOTHIC AFTER MIDNIGHT & VIDEOCLIPS". DVD obsahuje záznam koncertu z roku 2001 + bonusové materiály v podobě 3 videoklipů a fotogalerie.
DVD je realizováno jako promonosič mapující historii skupiny. Obraz i zvuk jsou remastrovány. Zvuk je ve formátu - stereo 2,0. Bohatá fotogalerie, která je zde uvedena v podobě zvukového videoklipu, obsahuje navíc řadu archivních a nezveřejněných snímků.
Nosič vychází jako raritní limitovaná edice a není určen pro běžnou obchodní síť. Každý kus je originál osobně signovaný Petrem Štěpánem. Lze jej získat pouze na objednávku nebo pořídit na: www.song.ji.cz
3)
V tomto roce odešel další člen Třináctky Martin Soukup.

Skupina nyní nevyvíjí žádnou činnost. Petr Štěpán pracuje na hudbě do divadelních her.

Připravuje se
třetí rozšířené vydání KNIHY NOSFERATU včerně CD.

19. 8. - 20. 8. 2006 GOTHIC IGLAU - sraz fans XIII. STOLETÍ v Jihlavě. Bližší info bude doplněno
.
 
17. 06. 2005
18:30 hod.
Na stanici ČRo - region  skončilo v 18 hod. vyhlášení postupujících skupin a hudebníků v soutěži "VYZNÁNÍ REIONU". Do finále postupuje, vedle dalších sedmi skladeb, i Petr Štěpán (jako pátý). Petr dostal 119 hlasů a umístil se tak druhý ve čtvrtém, závěrečném kole. Na první místo se probojoval "Pan Razítko" s >>písní<< "Úředníkův popcorn" (lidi už asi  totálně ztratili sluch :-) ). Do soutěže bylo přihlášeno 26 písní.
Finále začíná v pátek 24. 6. Do té doby
NEHLASUJTE.
 
14. 06. 2005
14:00 hod.
Přidán článek "XIII. století se vrací k archivům" z MF Dnes. Rozhovor s Petrem Štěpánem se týkal posledního alba "Vampire songs", nové písně IGLAU (JIHLAVA) a také nového alba plánovaného na zimu!
 
11. 06. 2005
19:30 hod.
V sekci "Ke stažení" je připravena skladba "Jihlava (Iglau)" od Petra Štěpána (ne od skupiny XIII. STOLETÍ), která včera a dnes zazněla na vlnách rádia Český rozhlas - region (87,9 FM) v soutěži "VYZNÁNÍ REGIONU". Hlasovat pro tuto píseň můžete pomocí SMS ve tvaru PISEN 2  na číslo 907 77 04 a to do středy 15. 6. do 23. hodiny. Skladbu jsem mírně upravil  (oříznul) kvůli slovnímu průvodu moderátora soutěže.
Ze stejné sekce byl odebrán odkaz na píseň "Zánik Izraele" a přepis knihy od Viktora Dyka - Krysař z důvodu úspory místa na serveru.
Doplněna byla rovněž i diskografie o poslední CD XIII. STOLETÍ - Vampire songs - tajemství gotických archivů.
 
05. 05. 2005
19:00 hod.
V sekci "Články" naleznete dvě recenze na nejnovější album "Třináctky".
Jak již bylo předesláno, 8. 4. byl odvysílán
rozhovor s Pavlem Štěpánem (NE s Petrem - jak bylo uvedeno v News). Jeho sestřihaný záznam (z důvodu velikosti souboru) si můžete stáhnout v sekci "Ke stažení".
Tímto děkuji Pavlovi Štěpánovi za zaslání rozhovoru!
 
08. 04. 2005
00:00 hod.
Dnes v 17,30 na rádiu Český Rozhlas region (87,9 FM) v pořadu Krajáč byl zhruba 30 minutový rozhovor s Petrem Štěpánem.  Tématem bylo, mimo jiné, i nové album VAMPIRE SONGS.
Mrzí mě, že tuto informaci uvádím až nyní, ale mail od Pavla jsem si přečetl až teď. :-( Pokud mi Pavel zašle nahrávku rozhovoru, můžete se na něj těšit v písemné podobě.
 
13. 02. 2005
18:00 hod.

Oficiální název nového alba  zní VAMPIRE SONGS - TAJEMSTVÍ GOTICKÝCH ARCHIVŮ.
Album obsahuje 15 skladeb, vychází pouze na CD a je k dostání v široké síti hudebních prodejen a některých internetových obchodů.
Dále bylo vloženo do sekce "Historie" nové pozadí, jehož autorem je opět Lukáš Dubina. Tímto mu děkuji.



 

09. 02. 2005
14:00 hod.

Dle potvrzených informací, přímo od vydavatelství EMI, vychází nové album XIII. STOLETÍ "VAMPIRE SONGS - TAJEMSTVÍ GOTHIKY" v pondělí 14. 2. 05. Ráno by mělo být k dostání v obchodech s hudbou.
 

11. 01. 2005
22:30 hod.

Na novém albu "VAMPIRE SONGS - TAJEMSTVÍ GOTHIKY" prý budou zejména upravené a vyčištěné verze z demáčů, hlavně z Agnes, a kromě toho také některé přearanžované novější věci.
Máme se těšit na booklet, údajně odkazující na předešlá období kapely, který prý potěší hlavně staromilce a milovníky draků.
 

26. 12. 2004
22:00 hod.

Novinky z ofic. stránek:

VÁNOČNÍ ZPRÁVY !!!

Nové album v plánu na únor 2005

Po měsících mlčení o sobě dává XIII. STOLETÍ opět vědět. Vydání nového alba je naplánováno na únor 2005. Album, které prozatím nese pracovní název VAMPIRE SONGS – TAJEMSTVÍ GOTHIKY, spěje v těchto dnech ke svému dokončení. Projekt obsahuje 15 skladeb, které dosud nikdy nevyšly na CD a zde spatří světlo světa ve formě raritního uceleného kompletu.Z valné části se jedná o skladby z počátku tvorby XIII. STOLETÍ, dále pak jde o písně, které vznikly jako vedlejší produkt již realizovaných albových projektů. Deska vychází pod značkou EMI s patronem celého projektu je dosavadní ředitel EMI Vladimír Kočandrle.

KONCERTY

Úvahy ohledně koncertů XIII. STOLETÍ pro rok 2005 jsou prozatím v nedohlednu. Petr Štěpán se po pobytu v nemocnici stále ještě dostatečně nezotavil a skupina proto neplánuje žádnou koncertní činnost.

Nové verze starších titulů v obchodech!!!

Zajímavou informací je fakt, že společnost EMI vydala nově všechna dosud vydaná alba XIII. STOLETÍ, která skupina realizovala pod hlavičkou vydavatelství HAPPY MUSIC. Nové verze starších titulů s mírně upravenými mastery i obaly, jsou k dostání ve všech hudebních obchodech za slušné ceny – 199 Kč za CD.

 

31. 10. 2004
15:30 hod.

Hlasujte pro XIII. STOLETÍ v anketě "ČESKÝ SLAVÍK MATTONI". Klikněte na banner, nebo přejděte na http://slavik.seznam.cz.
Ze sekce "Fans" byla odstraněna mapa.
 

06. 09. 2004
18:30 hod.

Dnes dopoledne jsem dostal e-mail od Ollie. Jak sama uvádí, nejedná se o oficiální vyjádření skupiny XIII. STOLETÍ - což je za dané situace jasné.
Záměrně
nezveřejňuji celé znění e-mailu.

"
...ze XIII. Století jsem opravdu odešla, na vlastní žádost. Nemohu nyní ze své pozice poskytovat jakákoliv oficiální vyjádření a ani nechci fanouškům  detailně vysvětlovat své důvody. Abych ale zarazila veškeré spekulace, mohu jen říct, že zde došlo k určitým neshodám v názorech na provozní záležitosti kapely. ..."
"
...děkuji všem svým fanouškům za podporu, kterou mně i celé kapele poskytovali. Velmi si toho vážím. ..."

Tolik z e-mailu od Ollie Ryšavé.
 

04. 09. 2004
17:00 hod.

V sekci "Ke stažení" naleznete nový článek oscannovaný z magazínu REPORT MUSIC & STYLE. Jak již bylo v minulých novinkách předesláno, součástí tohoto vydání (9/04) je i CD "SOUNDCZECH 6" kde je skupina zastoupena skladbou BERLIN & VIENNA.
 

25. 08. 2004
23:00 hod.

Určitě jste již navštívili oficiální stránky XIII. a přečetli si jednu z novinek:
"
23/8/2004 !!!!! POZOR !!!
Bohužel z důvodů nutných provozních změn a hlasových problémů Petra Štěpána je XIII. STOLETÍ nuceno zrušit plánované koncerty až do konce roku.
"
 
Objevují se spekulace o tom, že
Ollie odešla od skupiny XIII. STOLETÍ.

Na CD kompilaci
CZECH ROCK,  je XIII. STOLETÍ zastoupeno písní BERLIN & VIENNA. CD vychází jako součást zářijového vydání magazínu Report, kde by měl vyjít i profil XIII. STOLETÍ.
 

22. 08. 2004
17:30 hod.

Nový rozhovor s Petrem Štěpánem naleznete v sekci "Ke stažení" (ROCKSHOCK 8/04).
Na stejném místě naleznete i menší
recenzi těchto stránek rovněž z časopisu ROCKSHOCK 8/04. V obou případech se jedná o scanny v JPEG.
 

17. 07. 2004
18:30 hod.
Zajímavou recenzi alba Vendetta naleznete v sekci "Ke stažení". Dík patří Jindřichovi Kulíčkovi.
 
07. 07. 2004
22:00 hod.
V sekci "Galerie" naleznete fotky z koncertu ve Wroclawi v klubu Kolor. Dle informací byl koncert (i přez problémy s klimatizací a s malou kapacitou sálu) velice povedený. Příště by prý XIII. STOLETÍ v Polsku mělo hrát ve větším klubu a to v Krakowě. Zdroj a autor fotografií: ANIMATRONIC

V "
Ke stžení" jsou nové přírůstky. Jedná se o scanny článků týkající se alba Vendetta (Verčo moc díííík! :-) ).
 
27. 06. 2004
13:00 hod.
Přidány fotografie z Futura (9. 6. 2004). Autor: Lucie Strnadová. Lucko, moc dík.
Do sekce "Home" byl vložen
text v polštině. Tímto dík Animatronicovi.
Sekce "Galerie" a "Ke stažení" jsou přesunuty na novou adresu.
 
13. 06. 2004
01:00 hod.
Nová sekce s názvem "Fans". Obsahuje mapu ČR s vyznačením měst a obcí v kterých jsou fanoušci "Třináctky", databázi kontaktů a místo pro Vaše příspěvky.
 
12. 06. 2004
19:00 hod.

26. červen 2004 (sobota)
POLSKO - WROCLAW - klub KOLOR

Závěrečný koncert první poloviny roku uzavírající sérii vystoupení k novému albu VENDETTA. XIII. STOLETÍ jej odehraje v polské WROCLAWI na akci s názvem Gothic Karneval. Jako předkapela vystoupí polská skupina d´ARCHANGEL (dark - gothic) a DJ´s. Pro případné zájemce o vstupenky odkaz na net: www.melissa69.pl

Akce začíná ve
20 hodin, koncert XIII. STOLETÍ ve 22 hodin.
Cena vstupného na místě bude 30 zł.

Další koncerty na domácí scéně plánuje skupina na podzim 2004 v termínech září - listopad.
 

06. 06. 2004
13:00 hod.
Přemístění Knihy návštěv a Gothic bazaru zpět na server kronika.sk.
 
30. 05. 2004
15:30 hod.
Další dva nové články (označené jako 32 a 33). Kniha návštěv a Gothic bazar jsou přemístěny na nový server.
 
15. 05. 2004
12:00 hod.
Nové koncerty:
22. 05. BLANSKO
09. 06. PRAHA - Futurum
Nové tričko XIII. STOLETÍ. Velmi kvalitní gumový potisk, velmi kvalitní bavlněné tričko - "véčko" u krku.

Objednat si ho můžete na www.nosferatu.cz. Cena 400 Kč / kus.
 
09. 05. 2004
18:00 hod.

V sekci "Galerie" naleznete nové fotografie z pátečního  koncertu v Polné, na který přijeli fanoušci nejen z různých koutů Čech a Moravy, ale také ze Slovenska a dle slov Petra Štěpána i z Polska. Dále jsou zde fotky skupiny, které byly pořízeny exluzivně pro tyto stránky těsně před zahájením konceru. "Třináctce" tímto děkuji.
Soutěž o CD VENDETTA - na musicserveru.cz si můžete zasoutěžit o CD XIII.STOLETÍ!
 

27. 04. 2004
22:00 hod.

Přidány nové fotky z koncertu v Semilassu, fotky k albu Vendetta, aktualizována Diskografie a přidány další dva články.
Jak jistě víte z ofic. stránek "Třináctky", včera
v pondělí 26.4. bylo XIII. STOLETÍ hostem v 60ti minutovém pořadu ROCK SESSION na Rádiu Vysočina 94,3 FM od 21. hod.
 

13. 04. 2004
12:30 hod.

Dnes vychází dlouho očekávané nové album VENDETTA.
Na Vlašimsku bude k dostání koncem tohoto týdne. V prodejnách GENEMUSIC ve
Vlašimi a v Benešově se album objeví na pultech ve čtvrtek.
 

09. 04. 2004
13:30 hod.

V sekci "Články" naleznete nový přírůstek týkajícíse nového alba Vendetta.
 

06. 04. 2004
20:30 a 24:00 hod.

Rekonstrukce a změna designu VNS XIII.STOLETÍ. Přibyla nová anketa. Předchozí ankety jsou vyhodnoceny. 
Článek z MUSICSERVER.CZ naleznete jako vždy v sekci "Články". V úvodu naleznete podobu předchozích webů.

PŘIPOMÍNÁM!!!
ukázky písní
Into The Garden Of Delight a Bela Lugosi's Dead (industrial dance version) z nového alba VENDETTA, si můžete stáhnout v sekci "Ke stažení". (Soubory (AVI) jsou již z 11.9.2003, takže je již asi máte stažené. Jsou z CP 2003).

XIII. STOLETÍ v pátek 9.4. v 17 hod. hostem v pořadu INBOX na ÓČKU!



 



news týkající se stránek / news týkající se XIII. století / ostatní
 


5. 4. 2004 - Určitě Vám všem jsou známy novinky z posledních dnů, uvedené na ofic. stránkách. Pokud Vám něco uniklo, zde je vše shrnuto:


Vydání nového alba XIII. STOLETÍ VENDETTA se blíží. Provokativní obal musela kapela obhajovat i před vedením firmy.
Album "Vendetta" bude obsahovat těchto dvanáct skladeb: Vendetta, Rezident Evil, Horizont události (singl a klip), Berlin & Vienna, Zodiak, Into The Garden Of Delight, Andy Warhol, Poslední letadlo do Buenos Aires, Obřad za mrtvé, Shelley, Bela Lugosi's Dead (industrial dance version) a Stepping Stone (pistols version).

Více v článku na
MUSICSERVER.CZ
 

NOVÝ VIDEOKLIP


 Poslední březnový víkend proběhlo v jednom pražském filmovém studiu rozsáhlé natáčení nového videoklipu XIII. STOLETÍ. Exteriéry se pak natáčely v betonových pilířích strahovského stadionu. Od klipu lze mnoho očekávat pro jeho nezvyklý námět. Při výrobě byla použita řada nejnovějších počítačových technologií. Režie byla svěřena uměleckému vedení režiséra Davida Beránka (držitel ceny Českého slavíka za videoklip 2003). Jako první, by klip měla odvysílat TV "Óčko" 9. dubna a při této příležitosti bude XIII. STOLETÍ hostem v 60ti minutovém pořadu. Fotografie z průběhu natáčení klipu, které se podařilo získat, nabízíme ke shlédnutí.

BLÍŽÍ SE VYDÁNÍ NOVÉ DESKY XIII. STOLETÍ - VENDETTA

Album vychází v druhé polovině dubna a bude k dostání v celoplošné distribuci hudebních obchodů na CD nosičích a MC kazetách. Album obsahuje 12 nových skladeb o celkové délce 60 minut. Jeho křest skupina plánuje na 12. květen v pražském klubu FUTURUM. Podle vyjádření skupiny je VENDETTA "tvrdé, provokující a skandální" album. Jeho vydání jistě vyvolá řadu polemik - už pro titulní motiv obalu (vskutku dost brutální!), některé texty a fotografie. Skupina vydává nové album po delší nahrávací pauze a jeho vydání je obecně očekáváno s jistým napětím. Též o koncertní křest ve FUTURU je ohlášen značný zájem a pořadatel i skupina zvažují možnost přidání ještě jednoho koncertu předcházející den. Včas vás budeme informovat, sledujte stránky!

OBECNÉ INFORMACE KE VŠEM KONCERTŮM

Všechny následující (100 minutové!) koncerty XIII. STOLETÍ budou doprovázet zvýšené bezpečnostní opatření pod dohledem pořadatelských i osobních bezpečnostních služeb. Během produkce je zakázáno pořizovat jakékoliv zvukové či videoobrazové záznamy. Členové skupiny nebudou poskytovat žádná prohlášení, autogramy či rozhovory ani zástupcům médií ani soukromým osobám. BĚHEM VŠECH KONCERTŮ XIII. STOLETÍ JE MOŽNÉ FOTOGRAFOVAT A TO PO CELOU DOBU JEJICH PRODUKCE!


26. 3. 2004 - Termíny prozatím zjištěných koncertů:
                                                                          15. 04. BRNO - Semilaso (od 20.00 hod.)
                                                                                             07. 05. POLNÁ - zámek
                                                                                             12. 05. PRAHA - Futurum


22. 3. 2004  - V polovině měsíce dubna vychází NOVÉ CD XIII. STOLETÍ! Název nového alba zní VENDETTA.

26. 2. 2004 - Fotografie "Třináctky" přímo ze studia při natáčení nového alba! Foto naleznete v sekci "Galerie".
                      - Vydání nového studiového alba potvrzeno (zdroj ofic. web) a to u EMI.  Album bude doprovázeno novými fotografiemi, celoplošnými plakáty A1 a řadou koncertů. Také bude natočen nový videoklip. Název alba zůstává zatím utajen. Nahrávání probíhá od začátku února v jednom z mimopražských studií. Zde by měla skupina pobývat až do poloviny března.

6. 2. 2004 -  Zahajovací koncert letošní sezóny odstartuje XIII. STOLETÍ  v BRNĚ v  sále kulturního domu SEMILASSO! Čtvrtek 15. dubna od 20.00 hodin.
Koncertní repertoár bude skupina aktuálně obměňovat, jelikož již na plné obrátky probíhají finální jednání a natáčení a vydání nového studiového alba XIII. STOLETÍ.

4. 2. 2004 - XI. ročník dark independent festivalu Castle Party. Podrobnější informace naleznete na webu www.castleparty.com.

6. 1. 2004 - Úprava sekce "Discografie" (přidán obal alba Heretic a Druhé vydání Knihy Nosferatu).

13. 11. 2003 - VAROVÁNÍ!!! Při vybírání CD v obchodě s CD nosiči jsem narazil na PIRÁTSKÉ CD XIII. STOLETÍ - GOTIKA. V obalu cédéčka byl vložen zřetelně okopírovaný booklet, na víc jen dvoustranný - originál je několika sránkový, a vypálené CD. Odstín barev na bookletu i na CD se zřetelně lišil od originálu. Cena tohoto CD byla 199,- Kč.
Dávejte si tedy proto pozor, co vlastně kupujete. Můžete být lehce ošizeni. Na trhu je také znovuvydané ORIGINÁL CD GOTIKA za 99,- Kč.

 VII. internetový SRAZ příznivců XIII. STOLETÍ a gothic rocku.

kdy: 26. 11. 2002 (středa) ve 20:00 hod.
kde: chat
Xko.cz, místnost XIII. STOLETÍ

11. 10. 2003 - Doplněna sekce "Rozhovory a články". Naleznete zde rozhovor s Petrem Štěpánem, který byl již publikován na ofic. webu a nový článek týkající se koncertu 1. 10. 2003 (Futurum) - autorka: Martina Bittnerová. Dále do sekce "Galerie" byly přidány fotky rovněž z koncertu ve Futuru z 1. 10. 2003. Autorkou je Macbeth. Velice jí tímto děkuji.

11. 9. 2003 -  V "Galerii" naleznete další fotky XIII. STOLETÍ z Castle Party 2003. Ze sekce "Ke stažení" si můžete stáhnout tři záznamy z Castle Party 2003. Jsou to:  "Bela Lugosi is Dead" (nová kytarová verze),  nový song "In The Garden Of The Light" a "London after midnight" (pařba lidí všech národností :-) ). Autorem fotografií a videozáběrů je Pawel Gaszyňski (ANIMATRONIC), kterému tímto děkuji.

7. 9. 2003 - Aktualizována sekce koncerty!

12. 8. 2003 - Tak jsem konečně obdržel velice povedený report z Castle Party 2003. Naleznete ho v příslušné sekci. Všem, kteří za něj mohou moc děkuji! :-)

- 10. 8. jsem dostal mail od Joanny Pruszyńské s odkazy na fotky z Castle Party 2003:

http://castle-party.ajt.pl/fotomukor?page=1
http://castle-party.ajt.pl/fotomukor?page=2
there are my photos from CP2003 - you can use it on your website
pozdrav,
Joanna

Tímto jí velice děkuji / Thank you for links to photos Joanna.

- na webu XIII. STOLETÍ se objevila informace o dostupnosti demonahrávek:

Kontakt na obchod, kde se dají sehnat všechna orginální dema XIII.STOLETÍ.

Adresa:
SONG MUSIC
Palackého 30
Jihlava
586 01

Tel. 567303970
 

2. 8. 2003 - Konečně jsem dokončil úpravu fotek z Castle Party Bolkow 2003. Naleznete je v obvyklé sekci. Kvalita není zrovna špičková (digital nevlastním), ale i tak to snad stojí za to. Fotografií mohlo být více, ale bohužel mi foťák vypověděl službu zrovna při "Třináctce". Ale i tak jsem si odnesl zážitek na, při nejmenším, velice dlouhou dobu. Od přátel z Polska mám slíbené další fotky z digitálu, takže fotek přibude.
V sekci "Ke stažení" naleznete videozáběry z Futura. Autor: ANIMATRONIC (PL). Tímto mu mnohokrát děkuji!

13. 7. 2003 - Doplněny další fotky z Futura. Autor je Pavel Vojtěch. Tímto mu patří můj dík.

29. 6. 2003 - V sekci Články naleznete dva nové přírůstky týkající se koncertů ve FUTURU ( XIII. STOLETÍ 18. červen 2003, Praha-Futurum a Reakce na Allův report Jindry Kohma). Za spolupráci děkuji Jindrovi Kohmovi..

20. 6. 2003 - V sekci "Galerie" naleznete fotografie z Futura  (17. 6. 2003). Autor: Dark. Velice mu tímto děkuji.

10. 5. 2003 - Jistě již víte, ža na ofic. webu skupiny se objevil plakát ke koncertům ve Futuru a také nový rozhovor s Petrem Štěpánem. Toto uvádím i zde (rozhovor v příslušné sekci), i když s menší časovou prodlevou - hodně práce, málo času. :-)

24. 5. 2003 - Koncert ve FUTURU se bude konat 17. 6. a 18. 6. 2003 z důvodu velkého zájmu. Je očekáván příjezd fandů z Německa a Polska. V oba dny proběhne křest KNIHY NOSFERATU a jedná se též o jejím prodeji přímo na koncertě. Oba koncerty budou rovnocenné, takže nikdo o nic nepřijde. Více na ofic. stránkách.

27. 4. 2003 - Sekce "Galerie" prošla kompletní rekonstrukcí. Místo čísel označujících fotografie jsou vloženy jejich náhledy.

23. 4. 2003 - Informace o koncertě ve ve FUTURU. 

Repertoár skupiny bude složen převážně z průřezu písní celé tvorby. Zazní - Karneval, Elizabeth, Fatherland, Justina a další. Mimo to zde bude v premiéře uvedena asi pětice úplně nových skladeb včetně jedné nové coververze.

Na koncertě budou platit zvýšená bezpečnostní opatření! ZÁKAZ používání videokamer a pořizování jakýchkoli zvukových či obrazových záznamů!!! Po celou dobu vystoupení bude možné fotografovat!

XIII. STOLETÍ nebude poskytovat žádné autogramy či rozhovory novinářům, médiím ani soukromým osobám.

Velká reklamní upoutávka na koncert XIII. STOLETÍ bude na rádiu KISS! Presentovat jej bude též výlep 2500 plakátů! Lístky bude možné si raději zakoupit již v předprodeji.

Cena:
předprodej 160,- Kč
na místě 180,- Kč

 

19. 4. 2003 - Nový článek v sekci "Články" - "Druhé vydání Knihy Nosferatu je na světě.". Sháníte nové vydání KNIHY NOSFERATU? Klikněte na tento banner. :-)

8. 4. 2003 -  Po dlouhém čekání bylo včera 7.  4.  2003  oficiálně uvedeno na trh 2. vydání knihy Petra Štěpána - KNIHA NOSFERATU - VAMPÝRSKÁ BIBLE. Vydalo ji nakladatelství Zitko Adonai, distribuce: BETA (Praha), PEMIC (Ostrava). Předpokládaná cena knihy cca 180 Kč (bude upřesněno).

4. 4. 2003 - Koncert ve FUTURU je přesunut z 24. 6. na 17. 6. 2003!

3. 4. 2003 - Obálka Knihy Nosferatu - zdroj Maffet

21. 3. 2003 - Kopie novinek z oficiálních stránek skupiny:

KONCERTY

24. červen 2003 PRAHA - Futurum (cz)
Jediný koncert skupiny XIII. STOLETÍ v České republice po dvouleté pódiové odmlce!!! Na koncertě, který bude natáčet kabel T.V. budou platit zvýšená bezpečnostní opatření (dohled).
Začátek ve 21.00 hodin.

27. červenec 2003 CASTLE PARTY FESTIVAL (Polsko)
Tradiční mezinárodní gothfest s výběrem nejlepších skupin žánru v Evropě. XIII. STOLETÍ zde vystoupí během večera, v jehož závěru přislíbila účast i gotická megalegenda FIELDS OF THE NEPHILIM.

00. srpen 2003 DÜSSELDORF - Alkatrastz (Německo)
Rabenschwartze nacht (datum bude upřesněno). Koncert skupin: XIII. STOLETÍ (cz), FUNHOUSE(sw), HOUSE OF USHER (ger).


NOVINKY XIII. STOLETÍ NA ZAHRANIČNÍCH KOMPILACÍCH:

V Polsku se pro letošní rok připravuje vydání CD kompilace SOUND OF CASTLE PARTY 03, kde bude XIII. STOLETÍ zastoupeno písní "KARNEVAL". Na chystané kompilaci VAMPIRA 2003 písní "ELIZABETH"

V Německu vydávaná CD kompilace magazinu GOTHLAND presentuje XIII. STOLETÍ píseň "STONEHENGE". Dodatečně ještě informujeme o loňské zahraniční kompilaci BLACK FLAMES významné tím, že je zde XIII. STOLETÍ zařazeno po boku legend jako SISTERS OF MERCY, LOVE LIKE BLOOD či THE MISSION

I když nové písně XIII. STOLETÍ budou součástí jejich koncertního vystoupení, k natáčení nového alba přislíbeného na letošní rok zřejmě nedojde. Petr Štěpán jako důvod uvádí obtížná hledání kompromisů v požadavcích mezi skupinou a domácími hudebními firmami.

KNIHA NOSFERATU konečně v tisku!

Po mnoha odkladech a zdrženích, způsobených mimo jiné i loňskými povodněmi, se KNIHA NOSFERATU v těchto dnech dostává konečně do tisku. Její uvedení na český trh by se mělo uskutečnit v druhé polovině dubna 2003.

20. 3. 2003 - V hlubinách internetu jsem našel další dva články. Jedná se o recenzi alba Nosferatu (dle mého názoru méně povedenou) a o skvělou recenzi přímo skupiny XIII. STOLETÍ ze serveru KAI.CZ.
Jak jsem již uvedl v "Knize návštěv", Kniha Nosferatu ještě nevyšla!
Oficiální alba skupiny XIII. STOLETÍ můžete zakoupit v Rock Paradise, ul. Na Bělidle, Praha 5 (vedle klubu Hells Bells). Ceny se pohybují velice nízko!

20. 2. 2003 - Nové informace a fotograie z historie XIII. STOLETÍ, resp. HNF, naleznete v sekci "Historie".

18. 1. 2003 - Jak jsem Vás již níže informoval, skupina XIII. STOLETÍ svoji činnost počátkem roku 2002 opravdu neukončila.Včera 17. 1 . 2003 se tato informace objevila i na oficiálních stránkách skupiny (http://home.internet.cz/maffet/www/xiii_stoleti). Jsou zde podrobnější informace o rozhovoru s Petrem a Pavlem  na jihlavském Rádiu Vysočina ze 30. 12. 2002. 

Dnešním dnem končí na těchto stránkách možnost objednání čehokoli týkající se XIII. STOLETÍ !

14. 1. 2003 - XIII. STOLETÍ se vrací!

"To, že XIII. století ukončilo svou činnost, prý neznamená - jak jsme se všichni mylně domnívali - že přestalo existovat, ale jen to, že si potřebovalo dát pauzu. Všichni byli unavení ze spousty koncertů a Petrovi nezbýval čas ani energie na novou tvorbu. Proto prý se rozhodli stáhnout do ústraní, zregenerovat se a počkat, až se dostaví nové nápady. V současné době už mají téměř pohromadě materiál na novou desku a dál pilně zkoušejí. Možný termín vydání prý zatím ještě nikdo neví, ale probíhají jednání s různými hudebními firmami." Tolik Petr Štěpán. O tom, že po vydání desky budou opět následovat koncerty, se Petr sice nezmínil, ale přesto mi to připadá samozřejmé - žádná firma nevydá CD skupině, která s tím pak nepůjde mezi lidi, to je myslím dost jasné.

26. 12. 2002 - Dle mých důvěryhodných informací měla Kniha Nosferatu vyjít již v létě. Ovšem tento termín nebyl ze strany vydavatele dodržen. Další termín měl být před Vánoci. Sami víte, jak to dopadlo. Vydavatel pan Zítko uvedl, že to ani do Vánoc nestihne, protože vše zdržela tiskárna. Poslední slovo pana Zítka zní, že definitivně a na jeho čestné slovo v lednu kniha vyjde. Uvidíme, jak je pan Zítko čestný a věřme, že se knihy dočkáme co nejdříve.

1. 11. 2002 - Předělána byla sekce "Ke stažení". Jsou přidány další scanny článků (MF DNES-2000, BIGBÍT-2000, Exklusivní rozhovor - Bregalad a VEČERNÍK PRAHA 1.2.2000). Dále zde přibylo něco z videa (London after midnight, Werewolf a Macbeth). V poslední době dostávám e-maily od polských fanoušků s prosbou o text Elizabeth, takže ten zde již naleznete také. Podařilo se mi snížit ceny u VHS, ceny se také změnily u některých CD/MC a přibyl další CD-ROM (Gothic Necronomicon). CD-ROM jsou taktéž o dost levnější. Do budoucna se snad ceny ještě sníží. Pokud se ván ceny zdají příliš vysoké, přibyl odkaz na této stránce na další dva obchody, kde alba XIII. STOLETÍ mají.

8. 11. 2002 - Tak už tu skvělou novinku můžu vypustit i já, když se již objevila na ofic. webu. Další vydání KNIHY NOSFERATU se již blíží! Kniha má nový vzhled, jsou doplněny další informace a fotografie. Na pultech se objeví koncem listopadu tohoto roku.

13. 10. 2002 - Jedna z největších změn na těchto stránkách je změna serveru. Z důvodu rušení služby hyperlink.cz jsem byl nucen VNS XIII. STOLETÍ přesunout na webzdarma.cz.
Jak asi nikomu neuniklo, naleznete zde novou službu - registraci Vašeho mailu. Pokud to bude fungovat tak jak má, tak registrovaní návštěvníci sránek budou automaticky dostávat mail s každou novinkou na tomto webu.
Přidány byly i další dva články (ZROZENI POD VYHASLÝM SLUNCEM I a II).

30. 9. 2002 - rozšířena nabídka ofic. alb a demonahrávek XIII. století.

29. 9. 2002 - VI. internetový SRAZ příznivců XIII. STOLETÍ a gothic rocku.

kdy: 7. 10. 2002 (pondělí) ve 20:00 hod.
kde: chat
Xko.cz, místnost XIII. století

- z důvodu pomalého načítání stránek jsem odebral zvuky. Jen na HOME stránce je zvuk ponechán.

20. 9. 2002 - Tyto stránky získaly opět nový vzhled. Zatím se jedná jen o "testovací období", ale pokud bude vše pracovat tak jak má, stránky si tuto podobu ponechají. Pro kerektní zobrazení je potřeba Macromedia Flash. Kromě Flash grafiky jsou skoro na každé stránce Flashové efekty a to v podobě zvuku. Na přání autora bylo odebráno jedno pozadí. Z HOME stránky zmizel link "Přečtěte si, prosím, tento důležitý odkaz". Dále tímto chci poděkovat Démoniacovi, který mi při tvorbě nynějšího vzhledu pomáhal.

29. 8. 2002 - Podle mých posledních informací by mělo XIII. století vystoupit tuto sobotu v letňáku v Jihlavě po boku dalších asi 10 skupin! Tato informace je ovšem nepotvrzená!!!

14. 8. 2002 - Do kontaktů jsem přidal své ICQ.

10. 8. 2002 - Dnes jsem konečně zprovoznil stránku s nabídkou originál CD, MC, VHS a demo nahrávek XIII. století. Dostanete se na ni buď kliknutím na Flash v horní levé části této stránky a nebo klikněte Z D E.

7. 8. 2002 - Jak jste asi četli v Knize návštěv, vystoupení skupiny XIII. století se bohužel nekoná (zdroj Maffet).
Přesné znění přízpěvku od Maffet:

Aktuální informace, objasňující spekulace o vystoupení XIII. STOLETÍ na plánované akci v Jihlavě dne 31. srpna 2002 / podle primeho zdroje z Jihlavy.
Ano, Petr Štěpán v předběžném jednání s pořadatelem akce počátkem července skutečně potvrdil účast XIII. STOLETÍ. Avšak později se situace změnila a v druhé polovině července skupina svou účast odřekla a na této akce hrát nebude.

3. 8. 2002 - Další oscannované články z tisku tentokrát z dob HNF naleznete v sekci Ke stažení. Dozvíte se mnoho zajímavých informací jak o HNF tak o XIII. století. Doporučuji!!!

26. 7. 2002 - Koncert skupiny XIII. století?! Ano, ale...

V "Knize návštěv" se objevila zmínka o připravovaném koncertu XIII. století. V následujících řádkách, které jsem dnes obdržel od Pavla Štěpána - kterému tímto děkuji, se dozvíte více:

Koncem srpna je planovana v Jihlave prehlidka rockovych skupin. Je to charitativni akce a vytezek bude věnovan Nadaci na podporu lecby rakoviny.Jelikoz to porada muj velmi dobry pritel, pozadal me o male vystoupeni skupiny XIII.Stoleti v ramci teto akce. Bratr se dlouho rozmyslel a po urcite dobe souhlasil s 20 - 30 min vystoupenim pouze v pripade, ze budeme vystupovat v odpolednich hodinach.Vecer se totiz vraci zpet do Anglie. Upozoznuji ze jde opravdu o vyjimecnou zalezitost a v zadnem pripade nema vliv na stavajici stav skupiny XIII. Stoleti !!! Tato zprava by se mela v nelblizsi dobe objevit i na ofic strankach.
 

30. 6. 2002 - V sekci "Ke stažení" jsou oscannované články z tisku. Přidány byly další články (text) v sekci Články a rozhovory.

24. 6. 2002 - V. Internetový sraz příznivců XIII. století a gothic rocku. 16. 7. 2002 - bližší info Z D E !!!

10. 6. 2002 - Aktualizace CASTLE PARTY FESTIVAL - Bolkow, Poland 27,28.07.02 Z D E !!!

1. 6. 2002 - V sekci Discografie naleznete "skeny" demokazet a VHS a jejich play listy. Je zde také nově oscannovaná Kniha Nosferatu. Díky neustálému naléhání Démoniaca bylo zvětšeno písmo v sekci Rozhovory a články.

18. 5. 2002 - Upravena sekce "Články" - jednodušší vyhledávání článků hypertextem a přidány další dva přírůstky z Jihlavských listů (22.10.1999 a 4.2.2000). Přidány jsou také další odkazy.

7. 5. 2002 - Z důvodu pomalého načítání byl změněn Flash na Home stránce. Byl odebrán zvuk a provedeny další menší úpravy. Doufám, že se tím vyřeší problém dlouhého načítání vedoucí k pádu stránek, který se vyskytuje zejména ve školách či podobných zařízeních s většími LAN systémy. Se svými návrhy či problémy s těmito stránkami se na mě můžete obrátit. E-mail: xiii.stoleti@seznam.cz , tel.: 0604 / 510 241

5. 5. 2002 - Včera jsem se vrátil z Jihlavy takže mám nové zprávy: 1. 6. 2002 proběhne oficiální premiéra skupiny Jiřího Šindelky ALTER EGO. Host nebude nikdo jiný než skupina DORIAN. Přijďte podpořít "exčleny" XIII. století do jihlavského RC Maňana!!!
Další zpráva, která nepatří mezi dobré, se tak trochu týká soukromí Petra Štěpána, takže jsem se dlouho rozhodoval, jestli ji mám zde uveřejnit či nikoliv. Nakonec jsem se rozhodl že tak učiním. Asi všichni víte, že Petr měl nádherného psa - dogu jménem Charlotta. Ta bohužel před asi 14 dny zemřela. Snad mi Petr Štěpán a další členové Třináctky prominou, že zde tuto informaci ventiluji, ale nemyslím to nijak zle.
Jinak v historii naleznete zprávičku, která se týká úplných začátků Petra a Pavla Štěpánových a další fotku z éry HNF.

1. 5. 2002 - Přidáno dalších pár odkazů včetně Démoniacových stránek skupiny THE 69 EYES.

24. 4. 2002 - Grafická úprava nových pozadí od Démoniaca (doladění jasu).

20. 4. 2002 - Vložena recenze z časopisu Ducháček na album Ztraceni v Karpatech (1998).

- Počátkem dubna ukončil svou činnost Labyrint XIII. století. Demokazety a videa jsou rozebrány a není možné si je objednat. Kontakt P.O. Boxu tímto zaniká!!!

19. 4. 2002 - Další dvě pozadí od Démoniaca jsou již na stránkách! Luky dík!!! :-) V Odkazech naleznete link na kapelu Jiřího Šindelky Alter Ego.

18. 4. 2002 - Nové album Třináctky nebo jen další spekulace a výmysly?

Dle mé poslední informace přímo od Pavla Štěpána ze dne 12. 4. 2002 není Petr Štěpán v kontaktu s žádnou vydavatelskou firmou!

Na druhou stranu jsem dnes obdržel mail se zatím NEPODLOŽENOU informací, že se Petr Štěpán dohodl (pravděpodobně s Happy) na vydání dalšího alba Třináctky na jaře 2003 (zdroj: Jan Kytka Customer Service Manager Fedex CZ / Inspekta GSP)

To jsou zatím poslední žhavé novinky.

- na stránkách v nejbližší době přibydou další dvě pozadí od Démoniaca. Již tolikrát odkládané "něco" by mělo spatřit světlo světa do třech neděl. Těšte se.

4. 4. 2002 - Dle informací které jsem dnes získal kolem 9:45 hod. přímo od AS Happy jedná Petr Štěpán s Happy o vydání dalšího alba XIII. století!!!

3. 4. 2002 - ...NADĚJE??? Pomozte vydat DALŠÍ ALBUM skupiny XIII. století!!! Info Z D E.

26. 3. 2002 - POZOR!!! POZOR!!! POZOR!!!

ZMĚNA TERMÍNU S R A Z U ! ! !
Sraz přesunut z 12. 4. 2002 na 13. 4. 2002 (sobota). Ostatní údaje platí!

Dnes jsem obdržel termíny CASTLE PARTY BOLKOW - POLSKO. Naleznete je Z D E.

25. 3. 2002 - Již IV. Internetový sraz fandů skupiny XIII. století a gothic rocku!!!

datum: 12. 4. 2002
čas: 20:00
místo: chat
www.Xko.cz - místnost XIII. století

23. 3. 2002 - Přidáno pár odkazů a receze na VHS London after midnight. Naleznete ji v sekci Články.

7. 3. 2002 - V menu naleznete novou sekci s názvem Články. Byly sem přesunuty ze sekce Ke stažení. Upravena byla Home stránka (předchozí podoba + menší změny v grafice). Úplně první fotografii XIII. století můžete najít v sekci Členové. Původně byla pořízena k albu Amulet. Určité technické problémy stále přetrvávají. Nenacházejí se u mne, takže bude ještě chvilku trvat, než se zde objeví již zmiňované... Sledujte dál tento web!

28. 2. 2002 - V Odkazech nalenete link na gothic rockovou skupiny DORIAN (Martin Soukup - exXIII.) a na stránku věnovanou filmu THE CROW (Vrána).

23. 2. 2002 - Úprava historie - doplňky a upřesnění. Z technických důvodů bylo ono "něco" přesunuto na pozdější dobu!

8. 2. 2002 - Grafická úprava Home stránky týkající se nynější situace skupiny. Tato úprava je pouze prozatimní. Již teď se můžete těšit na "něco" překvapivého na těchto stránkách. Koncem tohoto týdne, nejpozději však během příštího týdne sledujte tento web!!! Nové Ankety s aktualními otázkami - HLASUJTE!!!

7. 2. 2002 - Černý den pro gothic rock v čechách!

Opravdu se mi tyto řádky nepíší příliš dobře a s nadšením, jak tomu bylo do dnešního dne. Skupina XIII. století, pro většinu z nás nepostradatelná součást života, ukončila svoji činnost. Již žádná alba, koncerty, videa... Tyto stránky ovšem prozatím nekončí. Dále se budou věnovat legendě české hudby a jediné opravdové gothic rockové skupině na území ČR.

- Aktualizace Kontaktů. Nezapoměňte na úterní sraz (viz níže)!!!

26. 1. 2002 - Již v pořadí III. internetový sraz fandů XIII. Bližší informace naleznete Z D E.

22. 1. 2002 - V sekci Discografie naleznete ke každému albu ukázku v MP3. Do dnešího dne bylo možné stáhnout kompletní songy Karneval, Fatherland, Elizabeth a Zánik Izraele. Ukázky v Discografii mají každá pouze 27 sekund (s ohledem na zákon o autorských právech). Dále byl přidán text k albu Karneval.

20. 1. 2002 - Změna berevného tónování uvítacího loga (z červené zpět na šedou). V Home přidán Flash, takový menší pokus.:-) Vložen přehled starších koncertů + barevné rozlišení lokalit a další zahraniční odkazy na XIII.

15. 1. 2002 - Změna Home stránky - přidány podpisy členů skupiny. V Odkazech naleznete linky na zahraniční stránky zmiňující se o XIII. století.

9. 1. 2002 - V sekci Ke stažení naleznete další pozadí na plochu Windows a také upravený Zánik Izraele. Dík patří Démoniacovi za poskytnutí softwaru, bez kterého by tato úprava nebyla možná. Také byla provedena změna barevného tónování uvítacího loga stránek. Dále byly předělány Fotky v Historii a přidány další fotografie. Úprava sekce Discografie.

15. 12. 2001 - Další texty většinou z demo nahrávek XIII. století naleznete v sekci Ke stažení. Autor: Démoniac

- opraven přístup do sekce Historie

16. 10. 2001 - Koncert 24.11. 2001 v Infernu je na 99,9 proc. Z R U Š E N !!! Sledujte tuto sekci.

12. 10. 2001 - Zítřejší koncert v Jihlavě Z R U Š E N !!!

11. 10. 2001 - Nová sekce s názvem "GOTHIC BAZAR". Pokud chcete něco prodat, či koupit, co se týkká "gotiky", můžete si podat inzerát. CD, MC, oděvy, literatura atd.

9. 10. 2001 - vloženo další grafické pozadí. Autor: Lukáš Dubina (Démoniac)

7. 10. 2001 - v Odkazech naleznete další zajímavé odkazy a do sekce Ke stažení byly přidány rozhovory a články

- úprava "HOME" stránky

3. 10. 2001 - II. Internetový sraz příznivců XIII. století - čekal jsem sice o trošku větší účast, přesto však sraz dopadl o hodně lépe než ten minulý. Přišli Cabolus (smywasis) a dále pak LucyFairka. Bylo o čem diskutovat. Sraz trval do cca 2. hodiny ranní.

30. 9. 2001 - Přidány další fotografie do sekce Galerie (fotky z koncerů a nová image).

- vložení intra na hlavní stránku (v dolní části).

- další dvě super akce!!! Bližší informace - info Z D E

- úprava sekce Členové

28. 9. 2001 - Jak jistě vidíte, bylo upraveno pozadí z důvodu docílení lepší čitelnosti textů.

- Na HOME stránce přibyl informační panel, ve kterém se budou objevavat aktuální důležité informace z této sekce.

25. 9. 2001 - Změna vzhledu úvodní stránky "HOME" (vitejte.htm) a přidání grafického menu

- v Odkazech byly přidány odkazy a v sekci Ke stažení se nalézají "Portréty osobností dávného dávnověku"

- změna barevného rozlišení v této sekci

18. 9. 2001 - Termíny nových koncertů naleznete v sekci Koncerty !!!

15. 9. 2001 - II. Internetový straz příznivců skupiny XIII. století

kdy: 2. 10. 2001 (úterý) v 00:00 hod.
kde: chat
Xko.cz, místnost XIII. století

Speciální poděkování VOTANOVI ( METALmania ).

12. 9. 2001 - Podrobnější informace o VHS "AFTER MIDNIGHT":

- " After Midnight " obsahuje celkem 7 písní + intro Hindenburg. Je zde 2x skladba London after midnight, jednou živě a podruhé s CD zvukem. Dále jsou zde skladby: Legenda o Krysaři, Upír s houslemi, Absinth, Stonehenge a Bela Lugosi´s dead. Vše se točilo na tři digitální kamery a byla použita profesionální střižna v TV studiu. Délka cca 50 minut.

Slova Pavla Štěpána: "...byl odveden kus kvalitní práce a já bych chtěl poděkovat všem , kteří se na tomto počinu podíleli."

Tímto chci ještě jednou poděkovat Pavlovi Štěpánovi za zaslání všech informací.

 

11. 9. 2001 / 20:53 hod. - Podrobné informace o NOVÉ VHS XIII. STOLETÍ, které jsem právě TEĎ obdržel od PAVLA ŠTĚPÁNA!!! Pavle, moc dík!!!

Uvádím přesné znění odpovědi (SMS) na mou otázku ohledně nové VHS:

1/2 PREJI HEZKY VECER.ANO TATO INFORMACE JE PRAVDIVA,DNES SLA DO PRODEJE NOVA VHS S KONCERTNIMI KLIPY.NA KAZETE JICH JE CELKEM 8,ZE SOUCASNE TVORBY.JMENUJE S

2/2 E *AFTER MIDNIGHT* DETAJLY POSLU ZITRA PO INTERNETU.S POZDRAVEM *PAVEL*STEPAN*

- Takže, co Vy NA TO???!!! :-)))))

**************************************************

11. 9. 2001 - !!! NOVÁ VHS XIII. STOLETÍ !!!

V nejbližších dnech by se měla objevit nová videokazeta XIII. století z koncertního vystoupení. Točilo se na 3 digitální kamery a pracovali na ní lidé z ČT. Na kazetě by mělo být asi 6 věcí ze současného složení skupiny. Kazeta nese název "After Midnigth" a vydává ji HERETIC RECORDS.

8. 9. 2001 - přidání dalších odkazův sekci Odkazy, úprava sekce Discografie, Viktor Dyk - Krysař a rozhovor s Petrem Štěpánem v sekci Ke stažení

2. 9. 2001 - vložení další ankety

28. 8. 2001 - vložení Profilu kapely a Rozhovorů do sekce Historie (HNF)

- tyto stránky je již možné prohlížet i na mobilních telefonech! Adresa: http://www.hyperlink.cz/sab/xiii/wap/wap.htm

12. 8. 2001 - I. internetový sraz "stoleťáků" - totální propadák
Vzhledem k tomu, že se dostavila jen paní Jenny Nowak (za což jí ještě jednou děkuji), myslím že přítomnost chatu na těchto stránkách by prozatím neměla cenu.
Pokusím se zorganizovat ještě jeden sraz. Ponechám delší časovou prodlevu mezi oznámením informací a datem konání. Pokud dopadne jako tento, k realizaci chatu na stránkách nedojde.

- vložení grafického pozadí. Autor: Lukáš Dubina (Démoniac). Za snahu a perfektní práci mu děkuji.

- vložena recenze Knihy Nosferatu - Vampírské bible do sekce Discografie

- přidány další odkazy

- VAMPIRA FESTIVAL, 21. 10. 2001 - klub Proxima,Waršava, Polsko. Bližší informace Z D E.

5. 8. 2001 - I. internetový sraz "stoleťáků".
....................kdy: 10. 8. 2001 (pátek) ve 23:15
....................kde: chat Xko.cz, místnost XIII. století

- založení sekce Ankety

31. 7. 2001 - Gothic Night ´01 - 13. 10. 2001 - Vestec u Prahy. Bližší informace Z D E.

28. 7. 2001 - Texty a akordy v sekci Ke stažení!!!

- úprava sekce NEWS (barevné rozlišení)

- Monitor dal dotisknout desku Gotika a je v prodeji!!! CD za 99,- Kč a kazeta za 69,- Kč!!!

- Video VAMPIRIS NIGHT vyprodáno - KONEC SÉRIE.

15. 6. 2001 - založení sekce Ke stažení

23. 6. 2001 - koncert v Plzni (Černý racek) ZRUŠEN!!!

- přidání fotografií do sekce Galerie

- aktualizace sekce Discografie (přidání textů - MetalMania)

20. 6. 2001 - koncert ve Vilicích u Vlašimi ZRUŠEN!!! Z důvodu nízkého zájmu jsou všechny koncerty ve Vilicích zrušeny (nejedná se jen o skupinu XIII. století, ale o veškeré pořádané koncerty).

17. 6. 2001 - založení knihy návštěv

9. 6. 2001 - změna loga stránek

- vložení historického přehledu složení skupiny do sekce Členové

8. 6. 2001 - XIII. století + SLADE, sobota 16. června, Horácký stadion JIHLAVA.
Společný koncert s britskou rockovou legendou SLADE. V konkurzu z 19 skupin hlasováním zvítězilo XIII. století.
Lístky je možno zakoupit v síti
TICKETPRO

- 21. 5. 2001 vyšlo nové CD "Karneval"

- nový koncert: 30.6. (sobota) - PLZEŇ - Černý racek

8. 6. 2001 - založení sekce NEW



 

Optimalizováno pro rozlišení 1024x768 pcx, MIE 4.0+.
Některé materiály jsou převzaty z oficiálních stránek XIII. STOLETÍ se souhlasem webmastera.
© Tomáš Janče - WGR 2001-2006